Rakentamistapa

Aito kivitalo

Desto Kivitalot toteutetaan aidosti kivitaloina. Seinärakenteiden runkomateriaalina on lämpöeristetty betonielementti. Tällä tekniikalla saavutetaan tiivis, hengittävä, massiivinen ja turvallinen koti. Kivitalon erityisenä piirteenä on sen lämmön varauskyky, joka tulee esille kesällä sisäilman viileytenä ja talvella tasaisen ja miellyttävänä lämpönä. Betonielementit valmistaa meille YBT Oy, jolla on yli 55 vuoden kokemus betonielementtien rakentamisesta.

Nopea rakentamisen aikataulu

Tehtaassa tehdyt mittatarkat elementit tuodaan työmaalle, jossa ne pystytetään paikoilleen. Normaalin 1-kerroksisen noin 150 m2 omakotitalon elementtien pystytysvaihe kestää noin yhden vuorokauden. Tämän jälkeen päästään aloittamaan kattotyöt ja rakennus saadaan säältä suojaan hyvin nopeasti.

Energiamääräykset

Betonielementti soveltuu hyvin myös tämän päivän rakentamisen määräyksiin. Käyttämällä eri eristevaihtoehtoja saadaan aikaan passiivirakentamisen taso hyvin helposti. Betonielementtitalon seinät eivät muodostu kohtuuttoman paksuiksi, koska elementin välissä käytettävällä eristeellä parannetaan seinän lämmöneristystä. Seinän paksuus vaikuttaa aina suoraan rakennusoikeuteen. Desto Kivitalon elementtiseinä ei syö näin kohtuuttomasti rakennusoikeutta, vaan se antaa mahdollisuuden huoneistoalaltaan suurempaan kotiin samoilla ulkomitoilla.

Ääneneristävyys huippuluokkaa

Desto Kivitaloissa käytettävät betonielementit takaavat huippuluokan ääneneristävyyden. Liikenne-, lento-, tai muu melu pysyvät kotisi ulkopuolella ja pystyt rauhassa rentoutumaa ja keräämään voimia kodissasi. Betonin massiivisuus antaa myös ala- ja yläkerran välille erinomaisen ääneneristävyyden. Yläkerrassa tapahtuvat lasten leikit tai nuorison musiikin kuuntelu eivät häiritse alakerrassa olevia, sillä välipohjassa käytettävät ontelolaatat antavat kerrostasojen välille erinomaisen ääneneristävyyden.

Ulkoseinien pintamateriaali

Myös ulkopinnaltaan täysin saumaton rakenne on mahdollista, johtuen tuotantotapojen kehittymisestä. Ulkopintana voidaan käyttää lähes kaikkia pinnoitevaihtoehtoja. Ruiskurappaus, maali, puuverhous, vaneerit, laatoitus, pesubetoni ja väripinnoitteet ovat kaikki mahdollisia. 

Terveen talon rakennusmateriaali

Desto Kivitalojen ulkoseinien runkomateriaalina ovat betoni ja lämmöneriste. Betoni on luonnonmukainen, kestävä ja turvallinen materiaali. Rakennusten sisä- ja ulkolämpötilojen erot ovat Suomen olosuhteissa huomattavan suuria. Kosteudella on eri olosuhteissa taipumus tiivistyä eri materiaalien rajapintoihin, mikä saattaa aiheuttaa rakennevaurioita. Betoni ja sen kosteuden kulkeutumiseen suunniteltujen eristeiden väliin ei muodostu rajapintoja. Seinä hengittää näin yhtenäisenä rakenteena muodostaen turvallisen ja kestävän rakenteen, joka luo edellytykset terveelle kodille.  

Tiivis ja turvallinen rakenne

Desto Kivitalojen betonielementtirakenne saa aikaa tiiviin, turvallisen ja lämpöenergiaa säästävän kodin. Betonin ominaisuuteen kuuluu myös erinomainen paloturvallisuus. Kestävän kodin yksi keskeinen tuntomerkki on tiiveys. Kun ei ole lämpövuotoja ja häviöitä, ei pääse syntymään paikallisia kosteusrasituksia, jotka aiheuttavat kosteusvaurioita. Me Destolla annamme jokaiselle kodille tiiveystakuun, että rakentamisen aikana mitattu asuinrakennuksen vuotoluku on 1,0 tai sen alle. Tämä turvaa energiatehokkaan kodin, jossa lämmityskustannukset ovat hallinnassa.

Kosteutta kestävä

Desto Kivitalojen betonielementti on hyvin kosteutta kestävä ja siksi se sopii myös kodin kosteiden tilojen seinämateriaaliksi erinomaisesti. Betonin vedenkestävyys on meidän jokaisen tiedossa, sillä jokien, järvien ja merien sillat, padot, laiturit, yms. veden kanssa jatkuvassa kuormituksessa olevat rakenteet on tehty betonista. Kotisi betonielementti turvaa sinulle kosteutta kestävän rakenteen, joka ei säikähdä eri vuodenaikojen vaihteluista. 

Desto Oy
Pikkaralantie 3
90450 Kempele
Ota yhteyttä!
0400 922 152
info@desto.fi
Yritystiedot
Y-tunnus 2528065-1